23 augustus 2020

Dinsdag 2020

Dag 2 van de Thuiswerk VBW!

Gisteren hebben we heel veel mooie foto’s mogen ontvangen van jullie zelfgemaakt mandjes, superleuk! Een aantal foto’s kun je verderop op de site vinden. Kunnen we vandaag ook weer op jullie creativiteit rekenen?

Vandaag staat Naäman centraal. Het bijbelverhaal vind je in het boekje maar kijk ook eens dit filmpje:

 

 

Heb je vandaag Sponsballen gemaakt? Daar kan je superleuke spelletjes mee doen!

Sponsbal-spelletjes

Overgooien.
Overgooien met een kletsnatte sponsbal, lekker fris!

Sponsbaldarten.
Teken met stoepkrijt een roos op de stoep met drie cirkels. De buitenste is 1 punt, de middelste 2 en de binnenste 5. Maak je sponsballen nat in een bak water, spreek met elkaar af hoe vaak je gooit per beurt, en verzamel zo veel mogelijk punten.

Water-estafette.
Zet in de tuin een parcourtje uit met een volle emmer water aan het begin en een lege aan het eind. Doe bijvoorbeeld een rondje om de boom heen, onder de tuintafel door en een slalom over het gazon. Leg het parcour zo snel mogelijk af met een natte sponsbal en knijp aan het eind uit in de lege emmer. Of als je met genoeg kinderen bent: laat ze in een rij staan en over hun hoofd een natte sponsbal doorgeven. Wie het meeste water verzamelt heeft gewonnen!

Geen stoelendans maar sponsbaldans.
Ga in een kringetje staan en geef een natte spons door terwijl de muziek speelt. Als de muziek stopt terwijl jij net de sponsbal in je handen hebt, knijp je hem boven je hoofd leeg.

Watergevecht!
Vul een emmer met water en doe de sponsballen erin. Bekogel elkaar met sponsballen en zorg dat de ander zo nat mogelijk wordt.

Wij zijn benieuwd naar jullie creaties!

 

Hebben jullie de CD al geluisterd? Dan heb je het themalied vast al geluisterd maar daar horen ook gebaren bij, die kan je leren in het filmpje: