23 augustus 2020

Donderdag 2020

Gisteren was het spelletjesdag… Waterspelletjes terwijl het de hele dag regent, misschien was dat niet heel handig. Gelukkig staan er vandaag weer andere dingen op het programma, die hopelijk iets beter bij het weer passen.

Het Bijbelverhaal gaat over een wel heel bijzondere bruiloft, je weet intussen waarschijnlijk waar je dit kan vinden maar kijk hier ook eens naar:

Verder staat er voor een aantal van jullie een heus bellenblaasfeest op het programma! Bellen blazen is niet alleen hartstikke leuk, maar je kan er ook nog heel creatieve dingen mee doen. Hieronder wat ideeen:

Bellenblaas-feest

Bellen vangen (of niet).
De één blaast bellen, de ander probeert de bellen zo snel mogelijk uit de lucht te grijpen. Of probeer eens met een waterpistool de bellen uit de lucht te schieten.
In plaats van bellen te vangen, kun je ook proberen ze juist zo lang mogelijk in de lucht te houden door te wapperen, blazen, enz. Welke zeepbel blijft het langste heel?
Probeer ook eens om zo veel mogelijk bellen te blazen en weer te vangen. Hoe groot is de stapel van zeepbellen die jij op je stokje kunt krijgen?

Bellenblazen speciaal.
Nodig: platte schaal of diep bord, afwasmiddel en water (of bellenblaassop), rietjes.
Aan de slag: Zet een schaal/bord neer. Doe daarop een klein beetje afwasmiddel en twee eetlepels water en roer dit door elkaar. Kun je een bel blazen? Denk je dat je bellen in een bel kunt blazen? Probeer maar… (Lukt het niet omdat de bel kapot gaat? Maak je rietje nat met het sopwater en probeer het opnieuw.) Hoe hoog kun je de bellen stapelen?

Over de rand.
Vul een emmertje (van bijv. yoghurt) met een laagje bellenblaassop. Neem (per persoon) een rietje. Blaas allemaal tegelijk met jouw rietje in het emmertje. Wie heeft als eerste sop/schuim over de rand van de emmer?

Bellen temmen.
Iemand blaast bellen, de ander houdt een hoepel vast en probeert een zeepbel door de hoepel te laten gaan. Ben jij een goede bellentemmer?

Stuiterbellen.
Een zeepbel spat niet uit elkaar op een natte doek. Als je de doek strak houdt, kan de zeepbel zelfs stuiteren! Hoe vaak kun jij een zeepbel laten stuiteren?

Bellenblaasverven.
Mix wat bellenblaassop met plakaat/acrylverf of met voedingskleurstof. Doe dit in een laag bakje. Blaas met een rietje totdat er heel veel bellen zijn. Leg hier een papier op in de vorm van bijvoorbeeld een druppel. Maak zo mooie kaarten.

Morgen alweer vrijdag, ook zo’n thuiswerk VBW gaat hartstikke snel voorbij.